• logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo

​072-3945366

עדי אביהו חאמי

זכיינות בתי קפה

מי שהחליט להפסיק לעבוד כשכיר מחפש כיוונים ומסלולים שונים ובטוח חושב גם על האפשרות של זכיינות מתחום המזון ובתי הקפה. מדובר בתחום שתופס תאוצה רבה יותר ויותר בשנים האחרונות ואנשים רבים מוצאים את עצמם מרוצים מאד מהיותם מנהלים של בית קפה, מסעדה, חנות או כל סניף מתחום צריכה אחר המייצג רשת מסחרית גדולה. מי שמחפש את העצמאות יכול למצוא אותה כאן, בליווי צמוד ומתמיד של הרשת אליה הוא שייך ומדובר בשילוב מאוזן ומצוין עבור מי שתחום זה, כאמור, מתאים לו ומושך אותו.

זכיינות בתי קפה – מה זה אומר?

דבר נוסף שידוע בתחום זכיינות מזון הוא שמי שמעוניין להתחיל בתהליך – מומלץ לו לפנות אל חיה ליאורה, שהינה האורים והתומים של בתחום של איתור, גיוס והתאמת מועמדים להיות זכיינים וליווי צמוד שלהם מתחילת התהליך ועד לסופו הטוב והמוצלח כאשר הם מתחילים לעבוד כמנהלים וזכיינים של סניף בית קפה של רשת גדולה מסוימת. באמתחתה של חיה ליאורה ניתן למצוא עשרות זכיינים וחברות מרוצים שעברו דרכה את התהליך.

כאשר מדובר על זכיינות מדובר בעצם בחבישת שני כובעים. האחד – הזכיין מתפקד משליח החברה המסחרית והוא מייצג אותה, את ראיית העולם שלה ואת המדיניות שלה בכל מה שקשור בתפעול הלכה למעשה של בית הקפה. הכובע השני הוא העצמאות, האפשרות של הזכיין להיות אדון לעצמו, לנהל כראות עיניו את צוות העובדים שלו, את בית הפקה עצמו ואת לוח הזמנים של כולם. מובן שקיימת המסגרת המותרת והמוכתבת מטעם הנהלת החברה המסחרית, אך בתוך מסגרת זו מקבל הזכיין חופש פעולה רחב במיוחד ויד חופשית לנהל את המקום.

זכיינות בתי קפה עשויה להיות מאתגרת במיוחד, מפני שישנם סוגים שונים של בתי קפה, הנבדלים זה מזה בסוגי המזון והמשקאות שהם מגישים. ישנם בתי קפה המתמקדים במשקאות חמים ומאפים בלבד, ויש כאלה שהתפריט שלהם עשיר ומגוון ומורכב גם ממנות גדולות יותר – ארוחות בוקר, סלטים, כריכים, ארוחות צהריים עסקיות ושתייה קרה. זכיין מוכשר יידע לנווט בחוכמה בין כל האפשרויות העומדות בפניו בדיוק כפי שבעל עסק חכם יודע לנווט בין החברות השונות המציעות תהליכי מיתוג ולבחור בחברה הטובה ביותר.